Potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je u utorak da stranačko Predsjedništvo ne bi trebalo raspravljati ni o čijem izbacivanju iz stranke.

Na pitanje treba li to visoko stranačko tijelo raspravljati o bilo čijem izbacivanju iz stranke Grbin je, prije početka sjednice Predsjedništva SDP-a kratko odgovorio  – “po mom mišljenju ne”.

Spomenuo je i da je, kada je prije tjedan dana javno istupio o sadašnjoj situaciji u stranci, to učinio jer je svjestan da u SDP-u postoji čitav niz problema.

“Učinio sam to kako bih potaknuo raspravu u stranci, ali isto tako sam to učinio svjestan da bi zbog toga mogao snositi sankcije. Za mene je SDP stranka koja je imala izuzetan doprinos u dosadašnjoj hrvatskoj povijesti a moj cilj je da takav doprinos nastavi davati i u budućnosti”, rekao je.

Na sjednici Predsjedništva SDP-a, koja je počela u 17 sati, očekuje se da bi se moglo raspravljati o izbacivanju iz SDP-a Miranda Mrsića i Milanke Opačić, kako je u ponedjeljak navečer odlučila zagrebačka organizacija SDP-a.

Istovremeno, SDP Krapinsko-zagorske županije predložio je stranačkom Predsjedništvu da pokretanje odgovarajućega disciplinskog postupka utvrdi nakon rasprave na subotnjem Glavnom odboru SDP. Također, Glavni odbor bi trebao, na njihov zahtjev, tajno glasovati o tome treba li na stranačkoj konvenciji u prosincu uvrstiti i točku dnevnog reda o povjerenju predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću.

Komentiraj