Grbin: “Podjele su gotove, idemo na politiku”

Podjele u SDP-u su gotove. Od ovog trenutka SDP se bavi samo politikom, izjavio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin poslije današnje sjednice Glavnog odbora SDP-a, koja je prošla bez najavljivanih unutarstranačkih obračuna, pa su na čelna mjesta u odboru izabrani svi kandidati koje je predložio Peđa Grbin.

“Očekivalo se svašta, ali ja sam svima govorio da će biti dobro, i bilo je kako sam i najavljivao”, izjavio je Grbin novinarima poslije sjednice.

“Što se mene tiče, podjele u stranci su gotove, a to je i apsolutno većinsko mišljenje članova. Pred nama je puno posla. Od ovog trenutka, SDP se bavi samo politikom. Fokus je od sada jedino i isključivo na sadržaju: vlada je, na naše traženje, odlučila pokrenuti javno savjetovanje o nacionalnoj razvojnoj strategiji, uputila je nacrt novoga Ovršnog zakona, imamo istražna povjerenstva, intepelacije…”, kazao je Grbin.

On ne sumnja da će i Klubu zastupnika SDP-a dobiti podršku, usprkos tome što je Klub prije nekoliko dana odbio njegove prijedloge kadrovskih promjena. Odgovarajući na pitanje zašto je uvjeren u to, odgovorio je: “Zašto ne bih trebao biti? Članovi su poslali jasnu poruku: dosta je sukoba, idemo raditi. Uvjeren sam da su to svi jasno čuli”, kazao je.

Novoizabrana predsjednica Glavnog odbora SDP-a Marija Lugarić izjavila je da je uvjerljiva većina prijedloga na sjednici izglasana jednoglasno. “Bila je jako dobra atmosfera, i drago mi je da je tako. Razočarali smo sve one koji su se nadali drugačijem ishodu”, kazala je Lugarić.

 

Komentiraj