Sanjin Strukic/PIXSELL

GRBIN "Plenković je postao najbahatiji premijer u našoj povijesti"

Saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin u četvrtak je za N1 komentirao za danas najavljenu raspravu o interpelaciji o radu Vlade. SDP je interpelaciju zatražio prije više od godinu dana.
Na današnju sjednicu Sabora predsjednik Vlade Andrej Plenković neće doći, a umjesto njega raspravi će prisustvovati ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i ministar gospodarstva Darko Horvat..
“Odugovlačilo se iz jednostavnog razloga. Vlada nema što pokazati kad se govori o provođenju strukturnih reformi i želi to sakriti”, rekao je Grbin za N1 i dodao kako su razlozi zbog kojih je SDP pokrenuo interpelaciju isti danas kao što su bili i prije godinu dana.
“Rast hrvatskog BDP-a usporava. Na začelju smo svih tranzicijskih zemalja u Europskoj uniji. Vidimo zabrinjavajuće trendove u ekonomskim pokazateljima i htjeli smo potaknuti Vladu da radi svoj posao”, kaže.
Grbin je potom kritizirao premijera, poručujući kako je postao najbahatiji od svih hrvatskih premijera u povijesti. “Premijer koji je na vlast došao obećanjem nove proeuropske, prozapadne, politike u svom je radu pokazao sve drugo. Andrej Plenković postao je najbahatiji od svih hrvatskih premijera. Omalovažava sugovornike, bilo da se radi o novinarima ili političkim suparnicima, i to čini i danas. Ne razumije da je u parlamentarnoj demokraciji parlament ishodište i njegove izvršne vlasti”, kaže SDP-ovac.

Komentiraj