Potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin u subotu je za emisiju ‘Novi dan’ N1 televizije kazao kako predloženi proračun dokazuje kako je ‘Andrej Plenković kopija Ive Sanadera’.

“Radi se o proračunu koji ne leži na realnim temeljima. Javna potrošnja opet buja, planiramo megalomanska zaduženja, temeljimo projekcije na rastu koji je dvojben i nema nikakve veze s onim što su HDZ-ovi ekonomski stručnjaci govorili prije pet ili šest mjeseci”, rekao je Grbin.

Naglasio je kako oni Mostu pokušavaju pomoći da ostvari barem jedno jamstvo. “Naš uvjet je da se poveća plaća onima koji imaju minimalu plaću u Republci Hrvatskoj. Predlažemo usvjanje zakoga koji će odrediti da minimalna plaća bude fiksirana i da ne može biti niža od 50 posto prosječne plaće. Most je to odbio”, ističe.

Grbin je rekao i kako je neprihvatljivo da ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić napada treću granu vlasti – pravosuđe. “Možemo izdvojiti pojedinu osobu i reći da ona ne smije biti ustavni sudac, ali zbog takve situacije čitav Ustavni sud okarakterizirati kao prijetnju nacionalne sigurnsti je nečuveno. Ovo što je on napravio vodi ka jednom zaključku, ili će dokazati svoje tvrdnje ili će on sam podnijeti ostavku. Treće nije moguće”, zaključio je Grbin.

Komentiraj