Grbin: “Odlazak Ćorića pitanje je karaktera hrvatske politike”

“Još jedom je Tomislav Ćorić pokazao pravo lice HDZ-a i njihovog upravljanja državom. Još jednom je pokazao da je HDZ isti – bio na čelu Sanader, Karamarko, ili danas Plenković”, rekao je SDP-ov Peđa Grbin na početku rasprave u Saboru o oporbenoj inicijativi za opozivom ministra gospodarstva Tomislava Ćorića.

Oporba je pokrenula inicijativu zbog tri razloga – odluke vezane uz projekt izgradnje vjetroelektrane Krš-Pađene, imenovanja Nelle Slavice za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka te moguću povredu načela nepristranosti prilikom sudjelovanja u reizboru Dragana Kovačevića na čelo Janafa. Vlada je odbila inicijativu.

Grbin je kazao da je Ćorićev krimen uloga u aferi Vjeroelektrane, ali i nezakonita zapošljavanja. “Svakog dana od građana dobivamo informaciju o nekom novom zapošljavanju Ćorića. Sjećate li se kad je prije četiri slovodobitno najavio otkup INA-e? Ćorić je u službi svojih mađarskih gospodara učinio puno toga da joj smanji vrijednost”, kazao je Grbin.

“Odlazak gospodina Ćorića pitanje je karaktera hrvatske politike”, kaže Grbin.

Saborska zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović obrazložila je detalje podneska 40 zastupnika za opoziv ministra. Rekla je da oporbi nije drago kad se izglasava povjerenje jer to implicira inkriminirane radnje i izigrano povjerenje. “Ne postoji ništa jadnije kad moramo bespomoćno gledati upropaštavanje javnog interesa u korist bezdušnog rođačkog kapitalizma, pod vladavinom uvijek iste stranke i njezinih komesara. Upravo zbog rođačkog i nepotističkog upravljanja Hrvatskom smo danas ovdje”, kazala je.

“Afera Vjetrolektrane: – ministar Ćorić je nesporno odgovoran za ignoriranje vlastitog ministarstva. Zbog sumnje da je svojim utjecajem pogodovao investitoru, istragom je obuhvaćen i ministrov pomoćnik Domagoj Validžić”, rekla je i ustvrdila kako “Ćorić ništa ne radi bez potpore”.

Komentiraj