HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

‘Grbin od početka pokušava kompromitirati GI Narod odlučuje’

Inicijativa Narod odlučuje u 14 sati organizirala je konferenciju za novinare na kojoj je Luka Mlinarić komentirao izjave SDP-ova Peđe Grbina, koji je doveo u pitanje formalnu ispravnost prikupljanja potpisa za referendum. Grbin se kasnije zbog te izjave i ispričao.

“Grbin sustavno iznosi ovakve laži, to što se kasnije ispričao, šteta je mogla biti nanesena. On time zloupotrebljava medijski prostor kako bi se obračunao i napao inicijativu i građane koji se izjašnjavaju o potrebi raspisivanja referenduma o promjeni izbornog sustava”, rekao je Mlinarić dodajući da Grbin od početka pokušava kompromitirati GI Narod odlučuje, prvo s kompromitiranjem referendumskih pitanja, a on ponavlja i da je zakon o referendumu potrebno promijeniti i postrožiti uvjete, ‘kao da već sad on i njegova stranka, kao i HDZ i drugi akteri nisu dovoljno otežali prikupljanje potpisa’.

Upitan za broj prikupljenih potpisa, Mlinarić je rekao da ih još nisu stigli prebrojati. “Broj potpisa će biti objavljen čim ga dobijemo.To je jedan duži proces, ne može biti sređeno u jedan dan, čim dobijemo, mediji će ga doznati. Ne želimo izlaziti s procjenama, nego objaviti točan i konkretan broj potpisa”, rekao je Mlinarić.

Komentiraj