Grbin: “Očekujem da Sabo interes stranke pretpostavi osobnom”

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sugerirao je večeras kako očekuje ostavku člana Predsjedništva SDP-a Željka Sabe na to mjesto, jer je pravomoćno osuđen za kupovanje vijećničkih glasova, a protiv njega traje i još jedan sudski proces.

“Očekujem od njega odgovor i očekujem da se ponese isto kao što bi se trebao ponijeti svaki odgovorni SDP-ovac, a to je da stavi javni interes, interes političke stranke, a tek onda svoj osobni”, kazao je Grbin danas novinarima o Sabi, koji je na proteklim izborima izabran u stranačko predsjedništvo usprkos presudi i još jednome sudskom postupku koji protiv njega traje.

On je sa Sabom razgovarao na prvoj sjednici Predsjedništva stranke nakon što je izabran za predsjednika SDP-a.

Grbin je priznao da je za stranku problem i uhićenje SDP-ova gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića. “Ako me pitate je li to teret za SDP, da – to je teret za SDP i od toga niti možemo, niti hoćemo niti smijemo bježati”, kazao je Grbin.

S Grgićem će razgovarati čim iziđe iz pritvora, baš kao što je razgovarao sa Sabom. RTL je danas neslužbeno objavio da je Sabo, bivši vukovarski gradonačelnik, “spreman napustiti SDP, što bi trebao objaviti na sljedećem predsjedništvu stranke, a u tome će očito dobiti potporu ostalih članova tog tijela”.

“Ostavili smo mu zaista ljudski, kolegijalno, prijateljski vremena da razmisli. On odluku još nije objavio, a očekujemo da ćemo uskoro saznati što se s njim zbilo, dakle, da li je poslušao ili nije”, rekla je Biljana Borzan, članica predsjedništva SDP-a.

Grbin je komentirao i pripreme za lokalne izbore. “Ja sam više puta jasno rekao da će SDP na ovim izborima imati svog kandidata – ali isto tako sam jasno rekao da taj kandidat ne mora biti član stranke može biti i od koalicijskih partnera”, kazao je Grbin.

Komentiraj