Grbin o uhićenom Kovaču: “Dok ne razgovaram s kolegom, ne mogu znati kakva će mu biti sudbina, osjećam se blesavo”

Nakon sjednice Glavnog odbora SDP-a, predsjednik Peđa Grbin je komentirao akciju USKOK-a u kojoj je uhićen SDP-ov saborski zastupnik Stjepan Kovač.

“Pokušavalo se pokazati da je ovo sve jedan te isti slučaj, a to naprosto nije tako. Ne mogu reći da sam sretan načinom na koji je postupilo jučer Državno odvjetništvo, ali mogu reći da svatko tko je kriv za kaznena djela za to mora odgovarati, bez obzira iz koje je stranke”, rekao je Grbin.

“Mi smo mu došli dati potporu i da smo u toj situaciji, to bih ponovno učinio, jer ako mi moj kolega kaže da mu prijete, onda ja nemam što, nego svog kolegu podržati. Prijetnja u političkom životu nije dopuštena. Međutim, ako je ovo što se Kovaču stavlja na teret doista istina, a ja želim do okončanja postupka vjerovati da nije, onda se time kolege kojima se doista prijetilo dovode u jako nepovoljan položaj, jer će sutra svatko propitivati je li se ta prijetnja doista i dogodila i otežati im život i rad. Ako se to doista dogodilo, onda je to loše. Izigran? Ne, ali blesavo da”, rekao je Grbin, dodavši da postupak protiv njegova stranačkog kolege nikako nije ugodan osjećaj.

“Dok ne razgovaram s kolegom, ne mogu znati kakva će mu biti sudbina. Ja ću s kolegom Kovačem razgovarati, a nakon tog razgovora obavijestit ću stranačka tijela, a onda nakon toga i javnost”, rekao je Grbin.

Komentiraj