HINA / Denis CERIĆ

GRBIN “Nismo isključeni, ali jesmo ekskomunicirani”

Peđa Grbin i pobunjenička struja koja se usprotivila predsjedniku stranke Davoru Bernardiću, prema Grbinovim riječima, zamoljena je da napusti sastanak, javlja N1.

“Pokušali smo nametnuti pitanje problema koja se evidentno svakog dana događaju u SDP-u, poput protuzakonitog upisivanja ljudi u stranku. Ništa to nije zanimalo članove predsjedništva, osim pitanja od kud nama pravo da tražimo raspravu i utvrđivanje onog tko je odgovoran, a odgovornost uvijek ide od glave”, kazao je Grbin.

“Nismo formalno isključeni iz stranke, ali smo nas petorica zamoljeni da napustimo sastanak, koji nije službeni nego kažu da je riječ o neformalnom sastanku dvanaestorice članova koji nisu potpisali inicijativu. Isključeni nismo, ekskomunicirani jesmo”, tvrdi dodajući kako nikome od “pobunjenika” nije bio cilj izaći iz SDP-a.

“Naš cilj je promjena i bolji SDP. SDP kojeg će svi doživljavati ozbiljno i dobiti potporu građana. Ovakav SDP to ne može”, poručio je Grbin, koji se nada da će biti pozvan na sljedeću sjednicu predsjedništva, dodajući također da Bernardić nije htio javno pročitati pismo.

“Udaljeni smo, a nadam se da ćemo biti pozvani na sljedeću sjednicu Predsjedništva i doći ćemo, osim ako i na njoj ne doživimo sličnu sudbinu pa nas se i tada zamoli da odemo. U javnosti je zadnjih dana bio čitav niz najava o suspenzijama, i bio je čitav niz reakcija na društvenim mrežama i u javnosti. Vodstvo stranke je očito vodilo računa o tim reakcijama pa su se odlučili primijeniti taktiku ‘da ih udalje bez da ih isključe'”, ocijenio je te dodao da Bernardić nije htio pročitati pismo.

Uz Grbina, zamoljeni da odu sa sjednice su još i Siniša Hajdaš Dončić, Bojan Glavašević, Mihael Zmajlović te Vedran Babić. Šest potpisnica pisma iz redova Predsjedništva Biljana Borzan nije bila na sjednici Predsjedništva zbog obaveza u Europskom parlamentu.

Komentiraj