Patrik Macek/PIXSELL

GRBIN ‘Nabava aviona zaslužuje raspravu u kojoj se neće bacati papiri i makete’

SDP-ov zastupnik Peđa Grbin za N1 televiziju komentirao je interpelaciju o radu Vlade zbog propale nabave izraelskih borbenih zrakoplova. Grbin je jedan od autora navedene interpelacije, a očekuje da će Vlada odgovoriti u primjerenom roku.

“Nadam se da ćemo odgovor imati početkom veljače, a nakon toga bi trebala uslijediti rasprava”, izjavio je Grbin, dodavši kako “jamči da će se o tome sigurno raspravljati u roku 60-70 dana”.

Na pitanje zašto je oporba podnijela interpelaciju, Grbin je poručio kako je sve oko nabave ostalo nejasno te kako je ministar obrane “kontinuirano lagao”.

“Što mislite koliko košta sat hrvatskog pilota koji je u Izraleu ispobavao F-16? Potrošeno je puno novca i vremena”, rekao je, dodavši kako smo “čuli smo puno laži, sad smo u goroj poziciji nego smo bili prije.”

Grbin nije isključio ni mogućnost da iz SDP-a pokrenu opoziv Krstičevića, a na pitanje žele li time dovesti ministra u poziciju da pokaže kako se ne zna kontrolirati, Grbin je odgovorio kako ministar svaki dan pred kamerama dokazuje nemogućnost kontrole.

“To zaista nije potrebno, mi želimo rasčititi i osigurati da se takve stvari u budućnosti ne događaju”, kazao je, zaključivši da cijela situacija zaslužuje “koncentriranu raspravu, koja neće završiti bacanjem papira, maketa ili nečeg drugog”.

Komentiraj