Patrik Macek/PIXSELL

GRBIN “Možda pokrenemo i pitanje opoziva Krstičevića”

Saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin u petak je izjavio kako će interpelaciju o radu vlade zbog propale nabave borbenih zrakoplova od Izraela predati nakasnije u ponedjeljak, ali dodao da to ne isključuje mogućnost da će poslije pokrenuti i postupak opoziva potpredsjednika vlade i ministra obrane Damira Krstičevića.

“S interpelacijom idemo jer želimo odvojiti temu nabave višenamjenskih borbenih aviona, kako ovu koja je bila ovako nesretna i nespretno provedena tako i onu koju su ministar obrane i predsjednik vlade najavili, do svega drugog negativnog u radu i ponašanju ministra Krstičevića”, rekao je Grbin novinarima u Saboru.

“Cilj interpelacije je razgovarati o tome da su vladajući za svoju nesposobnost i za to što nisu htjeli slušati savjete najvažnijega hrvatskog saveznika u okviru NATO-pakta, odnosno SAD-a, svu odgovornost pokušali baciti na Državu Izrael. Zaključcima želimo postići da ovaj proces ubuduće bude transparentniji i da se u slučaju kada se raspolaže s milijardama javnog novca sve ne završi bacanjem maketa aviona po sabornici”, poručio je.

Komentiraj