GRBIN: “Ljudima dajmo struju i vodu, zabranimo ZDS”

Ljudima dajmo struju i vodu, zabranimo ustaški pozdrav, poručio je večeras na N1 kandidat za predsjednika SDP-a Peđa Grbin.

“Ima ljudi koji nemaju struju i vodu, moramo potrošiti novac da to dobiju i u 2020. počnu normalno živjeti”, kazao je pozdravljajući današnje pomirbene poruke iz Knina.

Smatra također kakoda je “vrijeme da se u konkretne propise pretoči da je ustaški pozdrav govor mržnje. “Treba nam jasan pravni akt koji treba donijeti Sabor”, kazao je.

Važno je da je predstavnik SDSS-a došao u Knin , ali sada je potreban rad na poboljšanju odnosa i “konkretne stvari poput uvođenje struje ljudima koji je na tom području još nemaju”.

Grbin je pohvalio i poruke premijera Plenkovića, a pohvalio je i ostale govore u nadi da će to “imati utjecaj i na čelnike susjednih zemlja koji nažalost ne shvaćaju da su ratovi završili.”

Ljevica u Hrvatskoj nikada nije imala problema priznati ono loše što se događalo za vrijeme Domovinskog rata i dobro je da i HDZ to priznaje, kaže Grbin.

“To što se danas dogodilo u Kninu je možda u hrvatskoj politici napravilo tektonske promjene jer sada neće biti dovoljno HDZ-u u da se busaju u domoljubna prsa ili SDP-u da prokaže nekoga kao ustašu i na temelju toga dobije izbore. Vrijeme kada ti vlast padne u ruku je gotovo, moramo ponuditi građanima konkretne programe i rješenja”, rekao je.

Upozorio je i da bi SDP mogao “izgubiti sve što ima”, jer su “desetljeća unutarstranačkih razdora rasturila” stranku. “To mora prestati, jer ako ne prestane, SDP, koji je sveden na snagu brenda, će izgubiti i to što ima”, kazao je Grbin.

Komentiraj