Grbin kaže da SDP, kao ‘uređena stranka koja se želi baviti onim što je bitno za građane’, ima svoja pravila

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u srijedu je u Saboru novinarima pokušao objasniti situaciju u Klubu zastupnika SDP-a.

“Klub ima 28 zastupnika. Situacija je da određene kolege daleko veću pažnju posvećuju unutarstranačkim odnosima nego onome što bi saborski zastupnici trebali raditi. Žao mi je što vidim veću gorljivost kad se debatira o unutarstranačkim temama nego o onome što muči građane”, rekao je Grbin.

Dodao je da oni, kao ‘uređena stranka koja se želi baviti onim što je bitno za građane’, imaju svoja pravila. “Sjednice kluba će se održavati redovito kao i sjednice svih ostalih stranačkih tijela”, rekao je.

Grbin kaže da je njegova obveza sa svime što se dogodilo upoznati Predsjedništvo stranke te da će o svemu obavijestiti javnost. “Sjednica će biti otvorena”, rekao je novinarima u Saboru i dodao da se ne može glasati dok ne dođe zahtjev od nekoga tko želi da ga se primi u klub.

Rekao je da je ‘predsjednik koji ima situaciju koju ipak ne bi usporedio s onom od ranije’. “Nadao sam se da ćemo nakon odluke Predsjdništva i Glavnog odbora tu situaciju riješiti prije jesenskog zasjedanja. Pred nama je vrijeme koje mora biti kratko u kojemu će se riješiti ova situacija”, poručio je.

Rasplet će se, siguran je, dogoditi jer je za političku stranku ova situacija neodrživa. “Trenutak u kojemu se jedan dio zastupnika bavi našim unutarnjim odnosima i nameće to kao temu, to nije način na koji stranka može funkcionirati”, rekao je.

O položaju predsjednika Odbora za nacionalnu sigurnost, kaže Grbin, zakonom je definirano da on mora biti predstavnik najveće oporbene stranke a Nikša Vukas, zaključuje, više nije član te stranke.

Inače, ranije u srijedu Nikša Vukas je za N1 najavio da će jedna trećina članova kluba danas poslati u tajništvo Kluba da se sazove nova sjednica Kluba i onda se po poslovniku mora sazvati u dva dana.

Komentiraj