Grbin: “Iza Bandića ostaju brojni problemi i kontroverze, ali otišao je čovjeku s ogromnom energijom”

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je kako ga je smrt Milana Bandića iznenadila. Naglasio je kako iza njega ostaju problemi i kontroverze, ali da je otišao čovjek s ogromnom energijom, koji je ostavio traga.

“Nisam očekivao, što god misli o njemu, Milan Bandić je bio čovjek ogromne energije i iznenadila me je vijest o njegovoj smrti. To nikome ne želiš. S druge strane, govorimo o čovjeku koji je ostavio velik trag na zagrebačkoj i hrvatskoj političkoj sceni. Naravno da je u njegovom radu bilo dobroga, ali ostaju i brojne kontroverze, afere i brojni problemi koji će morati rješavati godinama”, kazao je Grbin.

Osvrnuo se i na ulogu Milana Bandića u SDP-u.

“Bandić je dugogodišnji član SDP-a i pomagao je u izgradnji zagrebačkog SDP-a. U velikoj mjeri bio je i nositelj toga, ali on je otišao svojim putem, a mi smo otišli drugim putem jer stvari koje smo vidjeli u načinu kako se Zagreb vodio jednostavno nisu dobre”, istaknuo je Grbin.

“Ta njegova energija je često bilo začuđujuća, ali bilo je tu stvari koje bih podveo pod klijentelizam koje mi se nisu sviđale”, dodao je.

Čelnik SDP-a komentirao je i kako će smrt Milana Bandića utjecati na predstojeće lokalne izbore.

“Što se tiče kampanje i kandidata, o tome ćemo govoriti sutra a ne danas. Na ovim izborima Zagreb bira promjenu jer sustav koji je ustanovio Bandić možda je bio koncentriran u moći jednog čovjeka, ali on nije bio samo Milan Bandić. Mnogo je toga što treba popraviti i promijeniti”, poručio je Grbin u razgovoru za N1 televiziju.

Komentiraj