Grbin: Hrvoj-Šipek ne može unijeti potrebne promjene u radu DORH-a

Zlata Hrvoj-Šipek ne može unijeti nužno potrebne promjene u poboljšanju rada Državnog odvjetništva, ocijenio je u srijedu predsjednik saborskog Odbora za pravosuđe SDP-ovac Peđa Grbin, komentirajući Vladinu kandidatkinju za novu glavnu državnu odvjetnicu.

”Problematičan je njezin program u kojem nema spomena o političkoj korupciji. Nespominjanje političke korupcije prilikom kandidiranja za mjesto glavne državne odvjetnice ne smije biti omaška i jasno pokazuje da niste spremni za tu funkciju”, kazao je Grbin nakon saslušanja Hrvoj-Šipek pred saborskim Odborom.

Ocijenio da je postupak izbora glavne državne odvjetnice ”apsolutno netransparentan”, jer je Vladino povjerenstvo saslušavalo kandidate ”iza zatvorenih vrata”.

”Ne znam jesu li na tom sastanku postizani neki dogovori. Primjerice, je li ministar unutarnjih poslova nešto tražio. Ovaj postupak je daleko najnetransparentniji od svih dosadašnjih i baca ružnu sjenu na izbor”, dodao je.

Grbin je istaknuo da Hrvoj-Šipek na određena pitanja tijekom rasprave nije jasno odgovarala te je odbila jasno kazati hoće li protiv bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića pokrenuti stegovni postupak zbog njegovog članstva u masonskoj loži.

Govoreći o prijedlogu kandidatkinje za smanjenjem ovlasti Uskoka radi njegove bolje učinkovitosti, naveo je da ona nije definirala na koji način treba redefinirati nadležnost Uskoka.

”Ukoliko želite redefinirati Uskokovu nadležnost, onda to morate jasno obrazložiti, a ništa od toga danas nismo čuli”, zaključio je Grbin.

Komentiraj