GRBIN “Hoće li Andrija Mikulić donatorima, ako ga odbiju, prijetiti inspekcijom?”

Saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin se zapitao i začudio otkud prvi čovjek Državnog inspektorata Andrija Mikulić na čelu zagrebačkog kampanjskog tima kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović.

“Nije mi jasno odakle gospodinu Mikuliću, pored posla koje ima u Državnom inspektoratu – a koji pokriva područje ugostiteljstva, trgovine, rudarstva, građevine – odakle mu vremena za vođenje izborno stožera”.

Potpuno mi je neprihvatljivo da glavni državni inspektor bude taj koji će odlaziti do potencijalnih donatora i pitati ih želi li donirati kampanju Kolinde Grabar-Kitarović, a kada donator, primjerice, kaže da to ne želi, onda će mu priprijetiti inspekcijom. Je li to način na koji HDZ želi povećati priljev sredstava u kampanju Kolinde Grabar-Kitarović ili o čemu se radi?

Apeliram na vodstvo HDZ-a i Vlade da se odluče hoće li se gospodin Andrija Mikulić baviti politikom, pa nek bude voditelj stožera Kolinde Grabar-Kitarović, ili će se baviti poslom za kojeg ga plaćaju građani Hrvatske pa će voditi državni inspektorat. Ali jedno i drugo u normalnoj, uređenoj, demokratskoj državi – ne može.

Ovo mi je potpuno neprihvatljivo. Imamo situaciju da je glavni državni inspektor u Zakonu o državnom inspektorati definiran kao dužnosnik. Već to je, najblaže rečeno, smiješno jer inspekcijski poslovi nisu politički već stručni poslovi. To nisu poslovi koje treba raditi političar. Međutim, u Hrvatskoj ih radi političar i na čelo Državnog inspektorata imenovan je gospodin Mikulić. Ali vidimo da on od politike niti želi, niti može niti hoće pobjeći. Zbog čega je prihvatio obnašati još jednu dužnost, onu voditelja stožera KGK za zagreb i to je meni – potpuno neprihvatljivo.”

Komentiraj