U tijeku je sjednica Predsjedništva SDP-a. Potpredsjednik stranke Peđa Grbin izvijestio je o tijeku sastanka, prenosi N1.

”Moramo se referirati na glasovanje u Saboru o povjerenju Barišiću. Razočarani smo stajalištem Vlade i Mosta koji je odbio zauzeti stav. Činjenica je da je ministar preživio glasovanje, svi znaju da je on muljao s fondovima i da je plagijator. I ako za 6 mjeseci bude ministar nastavit ćemo s podnošenjem zahjeva o smjeni”, rekao je Grbin te dodao kako će govoriti i o najavi slanja hrvatskih postrojbi na granicu s Rusijom.

“Takvu odluku može donijeti samo Sabor pa pozivam sve iz Ureda predsjednice i Vlade da prije nego se to ne raspravi ne puštaju takve informacije u javnost i ne dovode u pitanje sigurnost Hrvatske”, rekao je Grbin.

Kako piše N1, Grbin je također kazao kako je bilo riječi i o Tomislavu Sauchi koji se zbog afere s dnevnicama nalazi u pritvoru u Remetincu.

“Ustavna kategorija je presumpcija nevinosti. Kolega je u pritvoru i vodi se kazneni postupak. Nitko se ne bi htio u takvoj situaciji naći. Svi vjerujemo da je nevin. Ali politička odgovornost je šira od građanske. Ne možemo se praviti da se to ne događa. Donijeli smo odluku o pokretanju stranačkog  postupka protiv Sauche, ali se neće odvijati dok je on u pritvoru i dok ne bude imao priliku iznijeti svoju obranu. Pokreće se postupak, ali neće se izricati nikakve mjere”, kazao je potpredsjednik SDP-a.

 

Komentiraj