Grba Bujević: “Situacija nije toliko alarmantna da bi se mjere povećavale”

Šefica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva dr. Maja Grba Bujević komentirala je najnoviju situaciju vezanu za novooboljele od koronavirusa.

U razgovoru za N1 televiziju  kaže da brojka ne izaziva veliku zabrinutost, ali i upozorava da se ne držimo mjera koje su i dalje na snazi.

“U Hrvatskoj danas imamo 53 oboljele osobe od koronavirusa od čega je osam na bolničkom liječenju, na respiratoru nemamo nikoga, a nitko od pacijenta na na bolničkom liječenju nema teške simptome”, poručila je Grba Bujević.

“Pedeset i tri oboljele osobe nisu razlog za našu veliku zabrinutost, ali moramo biti svjesni da se ne pridržavamo mjera koje smo uveli, a koje su i dalje na snazi. Mormao priznati da smo se opustili”, izjavila je šefica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva dr. Maja Grba Bujević.

Kaže da drže situaciju pod kontrolom i da zaraženi u posljednja dva dana imaju puno prijenosa u obitelji i poznatih kontakata, ali nisu zabrinuti jer je to broj od 20 ljudi.

Oko izbora kaže da je DIP u stalnom kontaku s HZJZ-om i prate epidemiološku situaciju iz dana u dan, a na dan izbora će biti propisane mjere koje će tada biti aktualne.

 

Komentiraj