GRBA BUJEVIĆ ‘Rukovanje i dalje izbjegavati’

Ravnateljicom Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, Maja Grba Bujević za RTL je potvrdila kako su zdravstveni djelatnici dobro opremljeni za daljnju borbu protiv koronavirusa.

”Svi smo imali dovoljno opreme. Dakle u brojevima, u zdravstveni sustav RH smo dali 3.700.000 maski raznih vrsta, zatim 250.000 vizira, milijun i 50 tisuća zaštitnih odijela, tako da zbilja ne možemo reći da opreme nemamo”, izjavila je Grba Bujević, dodavši da se nada da će uskoro doći dan kad će biti objavljeno kako više nema zaraženih.

”Intimno sam se nadala da će to biti danas, ali eto nije, što znači da smo blizu. Nadam se da nas ništa neće iznenaditi i da ćemo se svi držati mjera kao što smo se svih ovih dana učili i govorili. Vidim da se malo zaboravlja na takve stvari pa molim da i vi podsjećate”, poručila je, naglasivši kako se građani još uvijek trebaju držati preporučenih mjera.

”Preporuke i dalje postoje. One nisu naredbe, ali su preporuke kojih očekujemo da će se svi držati jer im je stalo do vlastitog zdravlja. Ja volim staviti masku kada sam unutra jer je to preporučeno i zato što mislim da to meni treba i zato što se ne volim voziti u javnom prijevozu kad nemam masku. Osjećam se sigurnije kad je imam. Nije to naredba, ali je zamolba, još jednom, da se držimo svi skupa tih mjera”, kazala je, osvrnuvši se i na fizički kontakt.

”Od tog trijasa, rukovanja, ljubljenja i zagrljaja, što se mene tiče rukovanje ne treba nikada. Ne bih voljela čak ni da se vrati kad korona ode od nas. Ljubljenje mi isto nije baš jako drago, ali iskreno mi nedostaje grljenje. To je prijenos dobre energije pa se nadam da će ovo sve skupa jednom završiti i da ćemo se moći grliti”, zaključila je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

Komentiraj