Granolio podnio prijedlog za otvaranje predstečajnog postupka

Screenshot/Granolio

Tvrtka Granolio izvijestila je u petak putem Zagrebačke burze da su joj transakcijski računi blokirani i da je podnijela prijedlog o otvaranju predstečajnog postupka, zbog čega je burza obustavila trgovanje dionicama te tvrtke do 14 sati.

Granolio je Trgovačkom sudu u Zagrebu 17. srpnja podnio prijedlog za otvaranje predstečajnog postupka i poduzima sve kako bi u najkraćem mogućem roku podmirio obveze i deblokirao poslovni račun, navodi se u objavi te tvrtke.

Burza je na temelju te objave obustavila trgovanje dionicama Granolia do 14,00 sati.

“S obzirom da informacija o podnošenju prijedloga za otvaranje postupka predstečajne nagodbe predstavlja informaciju za koju je razumno očekivati da u značajnoj mjeri može utjecati na cijenu dionica, nastala je situacija u kojoj je potrebno zaštititi ulagatelje na način da se trgovina predmetnim dionicama obustavi do trenutka kada javnost bude potpuno i točno informirana o navedenim okolnostima”, navodi se u rješenju burze.

Trgovina dionicama Granolia obustavlja se do 14,00 sati, što je prema ocjeni burze uvjet da se omogući fer i pravično trgovanje, jer se može pretpostaviti da će objavom navedene obavijesti svi ulagatelji raspolagati informacijama potrebnim za donošenje investicijskih odluka.

Tvrtka Granolio osnovana je 1996. godine kada se počela baviti trgovinom žitaricama, uljaricama, komponentama stočne hrane, živom stokom i mesom. Poslovanje je 2001. godine prošireno na proizvodnju.

Po podacima tvrtke, u mlinarskoj industriji s više od 100.000 Mt samljevene pšenice godišnje zauzima udjel veći od 20 posto.

Proizvodnju i otkup poljoprivrednih proizvoda s kooperantima organizira na više od 45.000 hektara, a u suradnji s tvrtkom Cautio iz Našica, u mliječnoj industriji prerađuje približno 50.000 litara mlijeka dnevno.

Ima farme s 300 muznih krava, 2.800 svinja u tovu te s 200 junadi u tovu. Raspolaže s približno 68.500 MT skladišnih kapaciteta za žitarice i uljarice te proizvodnjom stočne hrane od približno 30.000 tona, a u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji obrađuje više od 1.200 hektara oranica i 3,5 hektara staklenika.

Komentiraj