Granična hercegovačka županija traži preispitivanje ograničenja za građane BiH

Klub hrvatskih zastupnika Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), koja graniči s Hrvatskom, zatražio je od hrvatskih vlasti da preispitaju odluku o uvođenju obvezne 14-dnevne samoizolacije za osobe koje u Hrvatsku ulaze iz BiH, prenio je N1.

Klub hrvatskih zastupnika u toj županiji, kojom politički dominira HDZ BiH, poručili su kako se “protive jednostranoj odluci RH o zatvaranju graničnih prijelaza s BiH”. Objasnili su   kako je “zatvaranje granice u vrijeme upisa na fakultete, polaganja državne mature, sezonskog upošljavanja, turističke sezone, u potpunosti otežalo svakodnevni normalni život stanovnika ove županije”.

Hina je objavila da je premijer HNŽ-a Nevenko Herceg izjavio kako je razgovarao sa županima u Dalmaciji te da su mu oni, kako tvrdi, “rekli kako je mjera rigorozna”. Herceg smatra da broj zaraženih u BiH ne opravdava sinoćnju odluku Nacionalnog stožera civilne zaštite.

I vodeća bošnjačka Stranka demokratske akcije u BiH ocijenila je odluku o obaveznoj samoizolaciji “kratkovidnom” i “štetnom za Hrvatsku”. “Od takve odluke štetu će pretrpjeti jedino Hrvatska, u kojoj građani BiH svakog ljeta potroše stotine milijuna eura. Građane Bosne i Hercegovine pozivamo da ovogodišnje odmore provedu u našoj zemlji i upoznaju sve njene ljepote”, priopćili su iz SDA.

Komentiraj