Grand Prix turističkom promotivnom filmu “Beautiful China”

Pixabay

Film “Beautiful China” u produkciji Nacionalne turističke organizacije Kine dobitnik je Grand Prixa za najbolji turističko promotivni film na 20. Međunarodnom festivalu turističkog filma u Solinu, priopćeno je u petak na svečanosti završetka te manifestacije.

Trofej “Baldo Čupić” za najbolji hrvatski nacionalno turistički film ovogodišnjeg festivala u Solinu dodijeljen je video-spotu Wellness – full of Well-being” redatelja Hrvoja Serdara u produkciji Hrvatske turističke zajednice.

Za najbolji kratki film festivala u kategoriji trajanja do 5 minuta proglašen je film “Time to visit Russia” u produkciji Nacionalne turističke organizacije Rusije, dok je u kategoriji trajanja do 1 minute za najbolji proglašen film “Viaggio nel Cuore dell’Italia” u produkciji RAI.

U kategoriji dokumentarno filmskog prikaza tradicijskih, duhovnih, povijesnih vrijednosti, kulture proglašen je film “Monasteries and Abbeys in Austria- St. Florian” u produkciji “BOTTARO”- Annenheim Austria.

Nagrada za najbolji redateljski rad pripala je filmu “Incredible India” u produkciji Nacionalne turističke organizacije Indije., a nagrada za najbolji scenarij pripala je autorici Svetlani Ilić za film “The roads of the roman emperors” u produkciji RTS iz Srbije. Za najbolju montažu nagrađen je film “It’s more fun in the Philippines” u produkciji Nacionalne turističke organizacije Filipina.

Nagrada za najbolju glazbu dodijeljena je filmu “Travel to Budapest Hungary” u produkciji Nacionalne turističke organizacije Mađarske, dok je nagrada za najbolju kameru pripala snimatelju Daliboru Tonkoviću, a video spot “Always more to find out” u produkciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Jubilarni 20 međunarodni festival turističkog filma dio je objedinjene turističke priredbe koju su još činili 24. međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza (INTERSTAS) te 15. predstavljanje nominiranih hrvatskih gradova i mjesta za međunarodnu nagradu Zlatni Cvijet.

Odlučeno je da Novi Vinodolski bude hrvatski kandidat za Međunarodni Cvijet 2018.

Posebna nagrada “Dr. Lucija Čikeš” dodijeljena je Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec.

U sklopu objedinjenih triju priredbi dodijeljeno je i sedam posebnih nagrada pojedincima, institucijama za doprinos u razvoju turizma, dobitnici su: župan Međimurski Matija Posavec, gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, gradonačelnik Otoka Josip Šarić, KUD “Jadro”-Solin, Turistička zajednica Splita, Turističko-ugostiteljska škola-Split i Ženska klapa “Marjanke”-Split.

Zahvaljujući na priznanju župan Međimurski Posavec je istaknuo kako je važno da je jedna međunarodna turistička manifestacija, kao što je ova u Solinu, prepoznala turistički angažman i porast turističkih posjeta Međimurskoj županiji.

“To je rezultat kontinuiranog ulaganja u našoj županiji,” rekao je Posavec.

Na svečanosti zatvaranja dodijeljen je i više drugih priznanja i povelja pojedincima i ustanovama za njihovo zauzimanje za razvoj turizma.

Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević obraćajući se nazočnima istaknuo je da ta objedinjena turističko-kulturno-filmska manifestacija doprinosi međunarodnom pozicioniranju Hrvatske na turističkim tržištima jer je na ovogodišnji festival turističkog filma prijavljeno više od 300 filmova iz 80 država.

“Tijekom trodnevnog trajanja ove manifestacije Solin je bio turističko središte Hrvatske,” ocijenio je Ninčević.

Komentiraj