Screenshot/YouTube

GRAMMY Beyonce dobila devet nominacija, Coldplay samo jednu

Američka pjevačica Beyonce dobila je devet nominacija za dodjelu nagrada Grammy sljedeće godine, čime je povećala prednost kao žena s najviše nominacija u povijesti ove nagrade, prenose američki mediji. Sada ima 62 nominacije (kao solo izvođač i članica skupine Destiny’s Child) te je četvrta po broju nominacija u povijesti. Dosada je osvojila 20 nagrada, ali nikada za album godine.

Beyonce je nominirana za album godine (Lemonade), pjesmu i snimku godine (Formation). U ove tri kategorije društvo joj pravi Adele, koja je slavila u spomenutim kategorijama 2012. godine.

Osam nominacija dobio je Kanye West za svoj album ‘The Life Of Pablo’, a sve su u kategoriji rapa. Po osam nominacija imaju i Rihanna te Drake. Sedam nominacija dobio je Chance The Rapper iz Chicaga, koji je izdao svoj album ‘Coloring Book’ samo u digitalnom izdanju.

Beyonce i Adele će se u kategoriji najboljeg albuma ‘potući’ s Justinom Bieberom, Drakeom i Sturgillom Simpsonom. Na popisu nominacija za najbolji album nema albuma preminulog Davida Bowieja ‘Blackstar’. On je svoje mjesto pronašao u kategoriji najboljeg alternativnog albuma.

Coldplay je dobio samo jednu nominaciju – za najbolji video – unatoč milijunskoj prodaji albuma ‘A Head Full Of Dreams’.

Ceremonija dodjele nagrada Grammy održava se 12. vejače u Staples Centru u Los Angelesu, a vodit će je britanski komičar i voditelj James Corden.

Komentiraj