Grafit “Smrt novinarima” ispisan u blizini zgrade N1 i Telegrama

HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) potvrdila je Hini da je u blizini zgrade u kojoj su smještene redakcije N1 Televizije, Net.hr-a i Telegrama u nedjelju ispisan grafit “Smrt novinarima” te su poručili da će grafit koji se nalazi na automatu za parkiranje na križanju Valjavčeve i Žajine ulice biti uklonjen, a policija za nepoznatim počiniteljem traga.

N1 televizija izvijestila je da je “kod zgrade u kojoj su smještene redakcije N1 Televizije, Net.hr-a i Telegrama u nedjelju osvanuo grafit ‘Smrt novinarima’”. Kažu da tek nekoliko dana nakon velikog novinarskog prosvjeda zbog, među ostalim, zastrašivanja novinara, sudskih progona, prijetnji kojima su izloženi, te nakon policijskog legitimiranja novinarke Net.hr-a Đurđice Klancir, sramotan je grafit osvanuo u neposrednoj blizini njihove redakcije te redakcija Net.hr i Telegrama.

N1 Televizija također kaže kako je o ovome obavijestila Ministarstvo unutarnjih poslova te da su oko 18,30 sati došli policijski službenici kako bi na mjestu događaja napravili krim-tehničku obradu.

“Napravljeno je sve što se trebalo napraviti. Grafit je fotografiran i bit će uklonjen i tragat će se za počiniteljem koji je grafit napisao. Što se tiče nas, predmet je uzet u rad”, poručili su iz PUZ-a.

Zgrada u kojoj su redakcije N1 Televizije, Net.hr-a i Telegrama je u Pavletićevoj ulici 1, koja je u blizini križanja Valjavčeve i Žajine.

Komentiraj