Predsjednik Gradskog vijeća Pule Tiziano Sošić najavio je u četvrtak kako će na dnevni red iduće sjednice Gradskog vijeća u prvoj polovici rujna uvrstiti i tematsku točku o stanju u pulskom brodogradilištu Uljanik, a na sjednicu će pozvati i premijera Andreja Plenkovića, resorne ministre te predstavnike Uprave Uljanika i sindikata.

“Imajući u vidu neizmjernu važnost i povezanost brodogradilišta Uljanik s Pulom i tradiciji dugoj više od 160 godina, smatram neophodnim da se o ovoj iznimno važnoj temi s ključnim dionicima cijele priče raspravlja upravo na Gradskom vijeću”, rekao je Sošić.

Na sjednicu će, najavio je, biti pozvani predsjednik Vlade Andrej Plenković, resorni ministri, članovi Uprave brodogradilišta, predstavnici sindikata koji djeluju u Uljaniku te predstavnici strateškog partnera.

“Od izuzetne je važnosti u ovom kritičnom trenutku za Uljanik da vijećnici Gradskog vijeća, kao i svi građani Pule, budu obaviješteni o trenutnoj situaciji u brodogradilištu, a posebno o aktivnostima koje se planiraju izvršiti u interesu očuvanja radnih mjesta i brodogradnje u Puli”, poručio je Sošić.

Naglasio je veliki značaj tog brodogradilišta  a razvoj Pule, “jer da Uljanik, tadašnji Arsenal, nije izgrađen upravo u našem zaljevu, Pula ne bi bila grad kakav je danas, već bi ostala ono što je bila prije 160 godina, mali ribarski gradić skromnog utjecaja”.

Istaknuo je da Uljanik može i mora i nadalje imati ključnu ulogu u gradu i Hrvatskoj.

Komentiraj