Gradsko kazalište Žar ptica gostuje u Rusiji

Autor:

Berislav Tomičić

Gradsko kazalište Žar ptica je jedan od glavnih inicijatora projekta međunarodne kulturne razmjene ‘Dječje kazalište bez granica’ kojim se želi poticati susrete dječjeg kulturnog stvaralaštva različitih zemalja svijeta uz sve njihove specifičnosti.

S obzirom na to da se radi o mladoj publici, primarni cilj projekta je brisati granice, stvarati prijateljstva i poticati prihvaćanje različitosti, kako bi djeca i mladi što aktivnije sudjelovali u stvaranju tolerantnijeg društva. Cilj projekta je afirmirati hrvatsku kazališnu umjetnost i književnost u inozemstvu te promovirati stvaralaštvo za djecu drugih zemalja u Hrvatskoj. Nakon prvog gostovanja u Turskoj u veljači ove godine, Žar ptica odlazi i u Rusiju. Na poziv Državnog dječjeg kazališta Theater at Narva gates u Sankt Peterburgu će biti izvedena predstava ‘Kako živi Antutun’.

Ante Krstulović će sasvim neobičnog Antuntuna iz poznate pjesme Grigora Viteza u režiji Helene Petković, igrati 17. svibnja u 10 i 13 sati.

Naime, u Sankt Peterburgu se cijeli tjedan provodi akcija ‘Integracija djece s posebnim potrebama u kazalište’, tako da će i naš Antuntun biti dijelom ove ruske humanitarne priče. Svi mali gledatelji poznatu hrvatsku dječju pjesmu tijekom predstave slušat će u prijevodu na ruskom. Nakon druge izvedbe predviđena je zajednička debata s domaćinima na temu značaja dječjeg kazališta i utjecaja koju kazalište ima u odrastanju djece.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.