Gradski ured odbacio Petekove tvrdnje o preplaćenom sifonu

Zagrebački Gradski ured za prostorno uređenje odbacio je u utorak kao neistinite tvrdnje gradskog zastupnika Renata Peteka o tome da je ugradnja sifona u objekt žičare plaćena 40 tisuća kuna dok je njegova stvarna vrijednost 200 kuna.

Iz ureda su priopćili da su još ranije objasnili razliku između nepovratnog ventila i zaštitnika od povratnog toka (ZOPT) i podnog sifona kakvog je Petek danas pokazao na konferenciji za novinare.

Navode pritom da je u u objekt žičare ugrađen zaštitnik od povratnog toka čija je obvezna ugradnja propisana općim i tehničkim uvjetima isporuke vodnih usluga. Za podni sifon koji je pokazivao Petek rekli su da se ne ugrađuje kao dio vodoopskrbnog sustava, za razliku od ZOPT-a.

“Ako zastupnik Petek iz bilo kojeg razloga nije mogao razumjeti razliku u pogledu navedenog, isti je mogao zatražiti dodatno pojašnjenje”, priopćili su iz Gradskog ureda, poručujući kako mogu u bio kojem trenutku pokazati zastupniku gdje je točno ugrađen uređaj.

Predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek u utorak je prije skupštinske sjednice novinarima pokazao sifon od 44.000 kuna, kakvih je više ugrađeno na sljemenskoj žičari, iako je, kaže, trebao biti naplaćen maksimalno 200 kuna.

Komentiraj