Gradska uprava Kutine s građanima komunicira mobilnom aplikacijom

Grad Kutina

Primjenom novih tehnologija i inovativnih ICT riješenja, Grad Kutina je započeo digitalizaciju svog poslovanja, upravljanja i komunikacije s građanima.

Riječ je o mobilnoj aplikaciji tvrtke Aduro Idea, koja djeluje u sklopu branda Setcor, a funkcionira kao virtualno mjesto svakodnevne komunikacije građana s Gradskom upravom.

Aplikacija je napravljena na način da je iskorištena cijela postojeća kutinska infrastruktura, tako da je cijela integracija odrađena sa postojećim sustavima. Uveden je novi način komunikacije s građanima koji uključuje vijesti, najave događanja, odluke i mogućnosti Gradske uprave, planove za budućnost grada te prijave komunalnih problema i pregled njihovog rezultata, odnosno rješenja. Ovaj je iznimno funkcionalan i koristan projekt izveden u samo dva mjeseca, a vrijednosti je svega 20 tisuća kuna, što ide u prilog tvrdnji kako ICT riješenja štede i vrijeme i novac.

“Sve je napravljeno na pametan način kako ne bi bilo potrebno mijenjati niti jedan postojeći sustav i način rada, već su oni prošireni novim funkcionalnostima i novim načinom komunikacije s građanima. Iznimno smo zadovoljni rezultatom, jer ćemo sada moći djelovati još brže pri rješavanju problema s kojima se ljudi u Kutini susreću. Sigurni smo da ćemo u budućnosti uvoditi još novih naprednih tehnoloških ideja, da bi svi bili zadovoljniji mogućnostima i uslugama. Posebno bih želio naglasiti kako je aplikacija posve besplatna i dostupna svima”, izjavio je gradonačelnik Kutine, Andrija Rudić.

Predstavljanje aplikacije kutinamobile
Predstavljanje aplikacije kutinamobile

“Umrežena gradska infrastruktura i usmjerenost prema građanima pozitivno utječu na kvalitetu života u gradu i zadovoljstvo stanovnika. Upotrebom inovativnih rješenja i građani i gradska uprava mogu izvršavati svoje obaveze brže i jeftinije. Ova suvremena i efikasna mobilna aplikacija vrlo je jednostavna za upotrebu i sigurno će biti korisna svima”, izjavio je Nenad Raca, direktor tvrtke Aduro Idea.

Aplikaciju naziva kutinamobile možete besplatno preuzeti na online trgovinama Google Play i App Store.

Komentiraj