Gradski vijećnici glasovali su u utorak o drugome ovogodišnjem rebalansu gradskog proračuna kojim su prihodi povećani za 1,3 milijuna kuna, na 162,4 milijuna, uz kritike oporbe da se novac za obnovu gradskog bazena tek sada uvrštava u proračun iako su radovi već u punom jeku, i to bez postupka javne nabave.

“Gradonačelniče, na nedavnoj tiskovnoj konferenciji, održanoj na gradskom bazenu, najavili ste početak radova na sveobuhvatnoj obnovi bazena, vrijednoj 2,5 milijuna kuna, a da nigdje ne postoje podatci o provedenoj javnoj nabavi. Dojma sam da se radovima pristupa stihijski, a da mi vijećnici služimo kao ukras”, poručila je Jasna Višnjević iz oporbenog HNS-a.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak (HSLS) odgovorio je kako to nije bila najbolja praksa, ali tako je učinjeno zbog nedostatka vremena.
“Potkraj veljače doznali smo da je Ministarstvo regionalnog razvoja otvorilo natječaj na koji smo mogli prijaviti obnovu bazena. Prema informacijama kojima raspolažem, velike su šanse da dobijemo nepovratnih 400 tisuća kuna iako smo prijavili potrebu za 700 tisuća kuna. Imali smo najbolje namjere”, rekao je gradonačelnik Hrebak te dodao kako su provedeni postupci jednostavne javne nabave.

Replicirao mu je Nenad Nekvapil iz oporbenog SDP-a, ističući da je i bivša potpredsjednica Vlade, ministrica Martina Dalić također imala najbolje namjere.

Predsjednik Gradskog vijeća Ante Topalović iz vladajućeg HDZ-a istaknuo je prije glasovanja da takvi postupci trebaju biti iznimka, a ne pravilo.
“U ovom slučaju postojao je opravdani razlog, a to su financijska sredstva iz EU fondova”, rekao je predsjednik Topalović.
Prema najavama gradonačelnika Hrebaka, radovi na gradskom bazenu trebali bi završiti do sredine lipnja, za kada je najavljen početak kupališne sezone.

Komentiraj