Pixabay

GRADONAČELNIK ZADRA “Građani sada mogu koristiti vodu za piće”

Krizni stožer Zadra jutros je održao još jedan sastanak nakon jučerašnjeg nevremena koje je potopilo Zadar i okolicu. “Građani sada mogu koristiti vodu za piće”, rekao je nakon sastanka zadarski gradonačelnik Branko Dukić, kako prenosi N1.

“Sastali smo se nakon jučerašnjeg dana da vidimo situaciju. Primili smo ovdje ljude, vojsku i DVD-ove i moramo im osigurati jelo i dogovorili smo se djelovati u tom pravcu. U velikom nam je interesu pročišćivač, on nam je od velike važnosti, to su milijunske štete”, rekao je dodavši da je Gradska uprava već organizirala ured za procjenu štete,a čeka se samo odluka Županije kako bi došlo do koordinacije.

“Već noćas i danas se pristupa sa punim snagama kako bi se građanima olakšao život i da se riješimo te vode. Milijunske štete grad neće moći izdržati”, poručio je zadarski gradonačelnik.

Vatrogasni zapovjednik Željko Šoša naglasio je kako su imali više od tisuću intervencija. “Na terenu je oko 120 ljudi sa 70-ak pumpi na 30 mjesta. Veliki je broj kuća i teško je doći do svake, ne možemo garantirati kada će biti gotovo jer kiša ponovno pada. Vjerujem da neće biti takva kiša ali imamo dovoljno snaga, oko 250 pripadnika vojske i vatrogasaca, cijeli grad je pod vodom”, istaknuo je.

Komentiraj