Gradonačelnik Splita najavljuje solare na javnim institucijama

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak najavio je na N1 kako će grad Split javnu rasvjetu zamijeniti jeftinijom LED rasvjetom, a na javne institucije postaviti solarne panele.

“Za sam Grad Split još nisu stigli veći računi jer imamo ugovor za isporuku struje koji traje do iduće godine, ali jesu drugim ustanovama, kao što su škole, Promet, Čistoća…”, naveo je Puljak.

Najavio je da će gradska uprava napraviti sve što može da se uštedi što je više moguće.

“Zamijenit ćemo cijelu rasvjetu u gradu LED rasvjetom, kao i rasvjetu u tunelu Marjan. Zatim ćemo na krovove svih javnih institucija postaviti solarne panele”, kazao je Puljak dodajući da će se pridružiti i drugim gradovima i općinama u inicijativi upućenoj Vladi da im i ona pomogne.

Na pitanje gdje će nabaviti sredstva za LED rasvjetu i solarne panele, kazao je: “Neka sredstva imamo i mi sami, za neke stvari ćemo podignuti kredite, za neke stvari postoje fondovi koji ulažu u te stvari. ”

Žale se, kaže Puljak, i poduzetnici. “Razgovaramo s njima, oni se stvarno jako žale na činjenicu da se sav teret poskupljenja prelio na poduzetnike i sada na javnu upravu. Mi možemo samo zagovarati da se taj teret ravnomjerno rasporedi na sve. Jako je važno, s obzirom da svi moramo štedjeti, to da ćemo racionalizirati našu javnu upravu i gradske tvrtke”, poručio je.

Komentiraj