Gradonačelnik Sinja završio na policiji: “Nemojte nam krasti Alku i Gospu, samo to nam je ostalo, sve drugo ste uništili”

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj u ponedjeljak je priveden u policijsku postaju, gdje mu je uručen optužni prijedlog zbog kršenja javnog reda mira.

“Zvali su me danas iz policije, bio sam tamo i primio sam optužni prijedlog. Mislim da je nešto za remećenje javnog reda i mira”, rekao je Bulj za Index.

“Preuzimam i Plenkovićeve grijehe”

“Poslije dana Alke sve me veseli, bili su prijatelji iz Grčke, Italije, Španjolske. Veseli su, raspoloženi. Bilo je puno trkalište, puna pijaca, trgovi, koncert. Nikad više svijeta nije bilo na trgu. Bilo je veselja. Alkari su slavili. Veseli me što su naši ugostitelji i OPG-ovci mogli zaraditi. Ovaj optužni prijedlog me zabrinjava, ako me treba zatvoriti, neka. Svi dužnosnici su bili tu, bilo je sve puno. I za sve svoje grijehe neka me zatvore. Ja preuzimam sve grijehe, pa i Plenkovićeve”, rekao je Bulj.

Ponovio je neka ga slobodno zatvore za sve, za dužnosnike i za prepuno gledalište.

“Ja sam veseo. Molio bih da za sve grijehe zatvore mene, da ne kažnjavaju druge. Ne zamjeram nikome ništa, samo neka budu razumni. Nama sad dolaze hodočasnici pred Gospu, već ih je pet tisuća došlo. Neka nam daju barem do 3 sata ujutro da rade kafići, da hodočasnici mogu normalno na WC, mi imamo jedan javni WC u Sinju. Ako nam ne dozvole, možemo jedino dovesti kemijske WC-e, to nije higijenski”, rekao je Bulj.

“Mladi su ugroženi mjerama”

Uputio je još jedan apel.

“Zamolio bih još jednom javno da zaustave ovu represiju. Izvršili su pritisak da se ništa ne događa. Nakon koncerta Hladnog piva i Thompsona krenuli su represijom na Sinj. Thomsonov koncert je bio u privatnoj organizaciji. Bili smo jedinstveni da se sve održi, nismo se dijelili na lijeve i desne. Bili su pritisci da se zaustavi, ali veselje je veliko u meni nakon ove Alke koja je naš brend”, rekao je.

Ističe da su mladi ugroženi mjerama.

“Ugrožen je život mladih. Oni idu u Livno, preko granice se idu zabavljati. Veliki su kilometri, mladi voze, opasnosti su velike. Moraju li se događati prometne nesreće? Neka me zatvore, ja sam veseo čovjek. Taj pritisak koji se radi na Sinj, šalju inspektore… Nemojte nam krasti Alku i Gospu, samo to nam je ostalo, sve drugo ste uništili”, zaključio je gradonačelnik Sinja.

Komentiraj