Gradonačelnik Šibenika o zločinu: “Poznavao sam te ljude, živjeli su i radili u mom kvartu”

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić, unatoč stravičnom zločinu koji je pogodio Šibenik, kaže da je to i dalje siguran i miran grad.

Podsjetimo, u subotu je u Vodicama ubijen 47-godišnji šibenski poduzetnik Tedi Slamić. U Šibeniku su ubijeni 42-godišnji poduzetnik Toni Šparada, 62-godišnja stečajna upraviteljica Radojka Danek i njezin 63-godišnji suprug.

Osumnjičeni 57-godišnji ubojica Branko Koloper, vlasnik pekarskog lanca, u subotu navečer pronađen je mrtav pored automobila na području Vodica.

Građani u šoku

Građani i dalje ne mogu vjerovati kako je moguće da je došlo do četverostrukog ubojstva i samoubojstva.

”Uzimanje pravde u svoje ruke, pogotovo oružjem, to ne opravdava nikoga. Ništa nisu riješili, nažalost, ostavili su sigurno svojim nesretnim obiteljima čudo problema”, komentirao je za Novu TV gradonačelnik Burić i dodao da je grad siguran.

“Sama činjenica da imate petero mrtvih u ovoj nemiloj priči izaziva šok, upravo zato što se radi o mirnom gradu, gradu u kojem nismo svjedočili takvom događanju i ja ljude razumijem. Činjenica je da se ne radi o obračunu unutar kriminalnog miljea, nego se radi o nesređenim poslovnim odnosima niza vinovnika. Činjenica je da je policija zaista odradila posao vrlo korektno i kvalitetno, bez velikih spektakularnih akcija, na način da je grad normalno funkcionirao”, rekao je Burić za HRT.

Sve ih je poznavao

“Poznavao sam te ljude, oni su živjeli i radili u mojem kvartu. To je izuzetno teško. Kad čujete vijest i kad možete spojiti lik i osobu, onda to izaziva nelagodu”, dodao je.

“U ovom konkretnom slučaju spojio se vražji trokut. To je emocionalna psihička nestabilnost zbog osobnih poslovnih problema, pandemijska situacija, koja je sve poduzetnike dovela u nemoguću situaciju, koju nisu mogli predvidjeti i ono najvažnije, laka dostupnost oružja”, rekao je Burić.

Komentiraj