GRADONAČELNIK RABA: “Stanje se normalizira”

Gradonačelnik Raba Nikola Grgurić u srijedu je za N1 kazao kako se stanje u gradu normalizira, nakon što je u centru grada počeo curiti plin.

“Dogodilo se propuštanje u dijelu instalacije od mjesta gdje se spremnik puni. Plin je iscurio. Sve je odrađeno kako nalaže struka”, kaže Grgurić i dodaje kako je koncentracija plina bila na donjoj granici te da uskoro očekuje da će se stanje normalizirati i da će se ljudi u užu povijesnu jezgru grada uskoro moći vratiti.

Podsjetimo, oko 80 osoba revakuirano je zbog visoke koncentracije plina. “Što se tiče sigurnosti, ona je neupitna. Ovo je neugodna situacija, sve situacije dokazuju da sustav koji je formiran na Rabu funkcionira. Siguran sam da će biti i neugodnijih situacija, to nam pokazuje da smo spremni odraditi sve što se od nas zahtjeva u cilju sigurnosti”, rekao je rapski gradonačelnik.

Zaključio je kako nema mjesta panici i istaknuo da su zadovoljni reakcijom. Napravili su, kaže, sve kako bi njihovi stanovnici, turisti i njihova imovina bili sigurni.

Opasnost od eksplozivnog plinskog džepa u centru Raba, evakuirano 80-ak ljudi

Komentiraj