Screenshot/Pozega.hr

Gradonačelnik Požege osuđen zbog nezakonitog zapošljavanja

Gradonačelnik Požege Darko Puljašić osuđen je na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog nezakonitog zapošljavanja u požeškom Domu zdravlja. Puljašić je osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od šest mjeseci.

DORH je Puljašića teretio da je prekršio kolektivni ugovor jer je zaposlenika Doma zdravlja koji je imao ugovor na određeno vrijeme, zaposlio na neodređeno bez javnog natječaja.

Požeška gradska vijećnica Tamara Pauč u priopćenju je poručila kako je stamotno ‘do čega je doveo izbor čelnika HDZ-a u Gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji’.

“U nepune dvije godine dva čelnika imaju potvrđenu optužnicu, a od ponedjeljka je i gradonačelnik Požege u tom „elitnom „ društvu s presudom na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci koja se neće izvršiti uz uvjet da u roku od godine dana ne počini novo kazneno djelo. A znamo da kaznenih prijava protiv istog ima još”, navodi Pauč.

“Vodstvo županijske i državne razine HDZ-a nije našlo shodnim uputiti riječ, dvije, isprike građanima Požege jer je gradonačelnik presuđen prema čl. 291 Kaznenog zakona RH zbog zapošljavanja kuma bez natječaja, što i ne čudi jer reakcija je izostala i kad je podignuta optužnica protiv župana koji je demonstrirao tko je „gazda u kući“ nad suprugom i dožupana koji dok je bio gradonačelnik, pokazao što misli o medijskoj slobodi i demonstrirao znanje borilačkih vještina koje je ponio s fakulteta nad novinarom”, dodaje.

Komentiraj