Gradonačelnik Petrinje priznao da je počinio prometni prekršaj

Vozač koji se poslije potresa u srijedu navečer oglušio na upozorenja policije je – gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, doznao je dnevnik.hr.

Policija tvrdi da se vozač u Petrinji poslije potresa u srijedu oglušio na upozorenja policije

Dnevnik.hr tvrdi da je Dumbović “automobilom razbio metalnu ogradu”, ali to se u videu koji su objavili ne vidi. Također, medij ne navodi izvor informacije da se baš Dumbović oglušio na policijska upozorenja, ali naglašava kako su im “iz policije kratko kazali da nemaju nikakvih informacija o identitetu vozača”.

Ipak, Dumbović je za dnevnik.hr sam potvrdio incident. Na pitanje dnevnik.hr-a je li točno da je to bio on, gradonačelnik je zastao: “Pa gledajte… Ne znam otkud vam ta informacija”.

Nastavio je da on živi u centru Petrinje. “Da, ja se vozim po gradu, u strogom centru imam kuću i preuzeo sam odgovornost da dođem do kuće u kojoj je moja žena bila sama. Ona je teško preživjela potres”, rekao nam je.

“Idem u centar grada, ali sigurniji sam kad idem autom. U brzini se svašta može dogoditi”, pravdao se.

Priznao je da radi prekršaje jer mora doći kući. “Možda sam napravio prekršaje, ali nisu tako strašni. Spreman sam platiti kaznu, to je ionako najmanje što mi se dogodilo u zadnjih tjedan dana”, kaže. Objašnjava da je kada ide pješice gradom više izložen jer mu cigla može pasti na glavu, a dok se vozi može mu oštetiti samo vozilo.

“Radim prekršaj jer moram doći kući. Napravio sam ih najmanje 100 u zadnjih tjedan dana. Vozio sam u jednosmjernoj ulici, u suprotnom smjeru…”, kaže Dumbović.

Dnevnik.hr ranije je objavio video na kojem se vidi zaustavljeni automobil, i čuje glas koji zapovijeda da se ugasi vozilo, a potom automobil polako odlazi i skreće u ulicu desno. Na snimci se ne vidi da je tko razbio ogradu, ali dnevnik.hr je objavio da se upravo to dogodilo, ne navodeći izvor informacije.

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović proteklih je dana žestoko kritizirao državne vlasti i Hrvatski crveni križ, tvrdeći da ne postupaju dobro u kriznoj situaciji izazvanoj potresom.

Komentiraj