GRADONAČELNIK PAGA “Grad je za djecu dao 30 tisuća kuna”

Filip Brala/PIXSELL

Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić u ponedjeljak je u Dnevniku Nove TV komentirao stravičan slučaj koji je prošlog tjedna potresao Hrvatsku. Podsjetimo, otac je s prvog kata kuće u Pagu bacio svoje četvero djece.

Na otoku Pagu je samo jedan socijalni radnik. “Definitivno tražimo rješavanje pitanja djelatnika. Djelatnik koji dolazi iz Zadra, smatramo da ne može dolaziti u naš grad i obavljati kvalitetno taj posao. Pokazalo se tu jako puno pogrešaka”, smatra Fabijanić i dodaje da ne vidi razlog zašto na poslu, kao prije, nije ostao netko iz Paga.

“Tu je bila vrlo kvalitetna socijalna skrb, ali ovog puta smo ostali bez toga. To je najveći promašaj”, ističe. Fabijanić upozorava i na to da su na Hitnu pomoć morali čekati na onu iz Novalje. Kaže kako je to problem s kojim se već duže suočavaju.

Upitan gde je njegova odgovornost, kaže: “Sve smo upozoravali i prije, pogotovo što se tiče Doma zdravlja i Hitne medicinske pomoći. Hitna pomoć ne funkcionira u ovom gradu što se pokazalo i na ovome slučaju. Morali su doći djelatnici iz Novalje. Na to upozoravamo više od deset godina. Nikakvog odgovora nema. Maksimalno ignoriranje prema gradu Pagu i općini Povljane i Kolan”.

Obitelj je u protekle dvije godine od Grada Paga dobila 30 tisuća kuna demografskih potpora i pomoći. “Mi to nismo mogli kontrolirati, ali definitivno se radi o zlouporabi gradskog novca. Taj novac je trebao ići za djecu. Novac je bio namjenski i bio je namijenjen djeci”, kaže i zaključuje kako je to sad posao za institucije, ne za Grad.

Komentiraj