Gradonačelnik Londona Sadiq Khan oduševljen potporom Dua Lipe

Gradonačelnik Londona Sadiq Khan izjavio je da je počašćen time što ga je Dua Lipa podržala na predstojećim izborima za gradonačelnika Londona koji se održavaju 6. svibnja. „Čast mi je primiti njezinu podršku“, izjavio je aktualni gradonačelnik Londona Sadiq Khan koji se natječe za još jedan mandat gradonačelnika Londona kao predstavnik laburista.

Prošli tjedan je Dua Lipa pozvala svoju publiku da glasaju za kandidata laburista uoči izbora koji se održavaju 6. svibnja. U snimljenoj poruci objavljenoj na Twitteru, Lipa je rekla: “London ima zaista važne izbore koji se održavaju 6. svibnja. Ovo je vaša prilika da se čuje vaš glas i da možemo ponovno odabrati Sadiq Khan za našeg gradonačelnika.”

U spomenutoj je poruci istaknula i ovo: „Pridružite se meni  i tisućama drugih građana Londona i glasajte poštom kako bismo bili sigurni da ćemo ponovno izabrati Sadiqa. Glasajte za London, glasajte za laburiste.” Dua Lipa, porijeklom s Kosova trenutno je najpopularnija pjevačica u velikoj Britaniji čiji drugi album ‘Future Nostalgia’ se zadržao gotovo punih godinu dana na službenoj top ljestvici dok su njezina četiri hita završila među prvih deset najpopularnijih pjesama 2020. godine. Kao odgovor na podršku pop zvijezde, Sadiq Khan je napisao: „Dua Lipa je jedna od najboljih svjetskih kreativnih talenata i nevjerojatna ambasadorica Londona. Počašćen sam što imam njezinu podršku.”

Nije poznato koliko je njezina podrška povezana s njegovim političkim potezima, ali ranije ovog mjeseca je Sadiq Khan pokrenuo novu raspravu kojom se ispituje mogućnost dekriminalizacije kanabisa kao dijela potencijalnih novih načina suzbijanja kriminala zbog droge u Londonu. Ako bude ponovno izabran za gradonačelnika Londona u svibnju, Khan kaže da će uspostaviti neovisno povjerenstvo koje će ispitati potencijalne zdravstvene, ekonomske i kaznene koristi od legalizacije droge klase B. Iako odbacuje dekriminalizaciju droga klase A poput heroina i kokaina, Khan je rekao da je spreman razmotriti potporu promjenama u zakonitosti kanabisa ako komisija donese takav zaključak.

Komentiraj