“Gradonačelnik je rekao da bi on vrlo rado spavao u kompostani”

hina

Mještani zagrebačke Brezovice u kojoj grad Zagreb želi izgraditi kompostanu su se okupili kako bi svima jasno poručili da je ne žele u svom dvorištu

Iako je bio pozvan, na skup stanovnika Brezovice gdje je dobio više od 70 posto glasova, gradonačelnik Milan Bandić nije se pojavio.

Zdravka Kozić iz udruge „Obraz“ u Dnevniku Nove TVkazala je kako se gradonačelnik ispričao drugim obvezama te objasnila zašto se stanovnici Brezovice protive gradnji kompostane.

„Skupili smo gotovo 4.500 potpisa, a peticiju protiv kompostane proširit ćemo i na internet. Gradonačelnik je rekao da bi on, da nije gradonačelnik, vrlo rado spavao u kompostani, međutim kompost nije tako jednostavan kao što on tvrdi. Uz lišće, granje i otpad s travnjaka, tu su i ulja i masti iz restorana, bolnica, hrana koja se baca, kao i mulj za koji još nije poznato hoće li se proglasiti biootpadom. Bojimo se zagađenja pitke vode grada Zagreba. Ovo je ukinuto vodozaštitno područje i raznim se pogodovanjima učinilo sve da se kompostana ovdje izgradi“, kazala je Kozić.

Brezovčani najavljuju kako neće odustati od borbe protiv kompostane i to ne samo u Brezovici već i u blizini bilo kojeg drugog naseljenog mjesta u zemlji.

Komentiraj