Gradonačelnik Gline: “Šteta od potresa puno je veća nego što se pretpostavljalo”

Gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević u utorak je za N1 komentirao stanje u tom gradu nakon razornog potresa, dodajući da građani svakodnevno prijavljuju nova oštećenja.

“Svakog dana nakon prvog razornog potresa imamo po dva-tri potresa, nijednu noć nije bilo da nije bilo potresa i dodatnih oštećenja”, rekao je Kostanjević.

Osim potresa, veliki problem stvaraju odroni i klizišta koji se pojavljuju zbog vremenskih uvjeta, te smatra kako će ukupna šteta od potresa na tom području biti znatno veća nego što se u početku pretpostavilo.

Pregledano je više od 3 tisuća kuća, od kojih je više od 600 dobilo crvenu naljepnicu, a više od 750 žutu. Kostanjević je istaknuo kako kontejneri svakodnevno stižu i da je smještaj osiguran za sve. Također, pozvao je sve građane koji nemaju adekvatan smještaj da se jave njemu ili Stožeru, a ljudima koji zbog životinja ne žele napustiti svoje objekte, predložili su da ih ujutro vrate kako bi se pobrinuli za njih.

Svaki novi potres predstavlja opasnost, a sve više objekata koji su bili označeni zelenom ili žutom naljepnicom zbog novih oštećenja prelaze u drugu kategoriju, rekao je Kostanjević te istaknuo kako će građani biti oslobođeni od plaćanja komunalne naknade, vode i odvoza smeća.

Na pitanje o aferi župana Ive Žinića i njegovih nekretnina, Kostanjević je rekao kako se sa županom svakodnevno čuje ali da o tome nisu razgovarali. “Razgovarali smo o nizu stvari, nismo stigli o tome. Svi koji rade u zbrinjavanju i otklanjanju šteta su dobrodošli, sve ostale dileme koje su sad aktualne će se sigurno kasnije riješiti. Nemam podatke pa mi je nezgodno komentirati”, zaključio je gradonačelnik Gline.

Komentiraj