Gradonačelnik Gline medijima: “Kada se vratimo u normalu, onda ćemo se slikati”

Gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević u utorak je, gostujući na HRT-u, odbacio tvrdnje da nije bio na terenu uz građane rekavši da je odmah bio na licu mjesta gdje su stradale žrtve potresa u Majskim Poljanama te u Glini gdje su se uklanjale ruševine.

Cijelo je vrijeme, ustvrdio je, bio među građanima, a poslao je ispriku medijima poručivši da će se slikati kad se život vrati u normalu.

“Cijelo vrijeme smo bili u gradu i koordinirali s vatrogascima i policijom i civilnom zaštitom. Prvu večer je bio i premijer, veći dio Vlade u Glini. Bili smo među građanima svi. Obišao sam sva naselja koja su stradala”, kazao je Kostanjević i dodao da je svaki dan dao barem jednu izjavu za medije.

“Mislim da je bilo potrebnije organizirati se i pomoći građanima. Ispričavam se medijima, kad završimo obnovu i vratimo život u normalu, onda ćemo se slikati. Nadamo se da ćemo brzo početi obnovu i vratiti ljude na svoja ognjišta”, kaže.

Istaknuo je da je pregledano 1200 objekata, a podnesen 1171 zahtjev za naknadu štete. Procjenjuje se da je 1900 objekata neupotrebljivo od ukupno 4500 stradalih, a gotovo nijedno naselje nije prošlo bez štete.

“Zahtjevi za pomoć su veći nego što u ovom trenutku na terenu možemo zadovoljiti. Svi koji su zatražili kućice, našli smo privremeno rješenje. Kućice i kontejneri će i dalje stizati”, rekao je.

Tvrdi da je situacija u Glini pod kontrolom. Kaže da imaju dovoljno policijskih ophodnji, te kako vatrogasci rade na raščišćavanju.

Kostanjević je rekao da se prvi-drugi dan nakon potresa čuo s dogradonačelnicom Brankom Bakšić Mitić. Iako nije članica Stožera kaže da je bila uredno pozivana na sve sjednice. “Svake večeri imamo Stožer, nije se pojavila. Tražili smo da pomogne oko prikupljanja podataka. Sinoć se pojavila, ja nisam bio na Stožeru, bio sam u Sisku. Nije sigurno problem zamjenice iz redova srpske nacionalne manjine, problem je na terenu da se pomogne građanima. Ona nekim svojim privatnim kanalima, ne osuđujem, što je isto pohvalno, dovodi pomoć u Glinu. Moramo staviti sve pod kontrolu”, rekao je Kostanjević.

Komentiraj