Gradonačelnica Samobora: “Ovo je slika koje se sramim”; Javio se i mladi delikvent i ispričao se

Gradonačelnica grada Samobora Petra Škrobot na svojem je Facebooku podijelila fotografiju osobe koja trga i uništava dio lampica u sklopu adventa u tom gradu. – Nažalost, ovo je slika Samobora kojeg se sramim i kojim sam zgrožena. Ovo nije mladež koja je primjer naše budućnosti, ovo je mladež koja u životu nije stekla ništa te jedino što može i zna je uništavati tuđe. – stoji u objavi gradonačelnice.

“Izgleda da novo klizalište i blagdansko uređenje grada nekima toliko smeta da se odlučuju na drastične korake poput ovako divljačkog trganja i uništavanja lampica”, dodaje gradonačelnica, a u komentarima ovakvo ponašanje osuđuju i brojni stanovnici Samobora.

S obzirom na video snimku samog uništavanja koja postoji i počinjenu materijalnu štetu, navedeni događaj je prijavljen policiji.

Rekao je da mu je žao

Direktor firme koja je ukrase postavila, Željko Fresl, kaže da se nepotrebno proveo linč nad dečkom koji, prema njemu, nema više od 20-tak godina. Naime, on je jutros došao u tu firmu, ispričao se, i ponudio nadoknadu štete i pomoć pri vraćanju ukrasa.

“Rekao je da mu je iskreno žao. Baš je bio jadan, sav potonuo, i meni ga je bilo žao. Rekao je da sada ispada da on mrzi ovaj grad, ali da to nije tako, da ne zna što mu je bilo, da je alkohol kumovao svemu“, ispričao je Fresl za RTL.

Iako je mladić ponudio pomoć i obeštećenje, Fresl kaže da su mu rekli da nije potrebno jer će sami sve srediti, a na kraju slučaj nisu niti prijavili policiji.

“Dao sam mu ruku i rekao svaka čast što si se javio i ispričao. I mi s smo bili djeca i radili smo gluposti, ali ipak bi trebali čuvati grad i gradsku imovinu, s čime se on složio i rekao da obožava Samobor. Čak je rekao i da se ne sjeća tog događaja, očito je bio dosta pijan. Mislim da je na kraju od toga ispala dobra edukativna priča, pogotovo za njega”, kaže Fresl i dodaje kako mu je za kraj samo rekao da se treba ići ispričati osobno gradonačelnici.

Komentiraj