Gradonačelnica Pazina: “Građanima je dosta toga da im treba stranačka iskaznica da se zaposle, klijentelistički sustav ih iritira”

Gradonačelnica Pazina Suzana Jašić (Možemo!) u utorak je bila gošća N1 Televizije. Gradsko vijeće se nije uspjelo konstituirati pa se išlo na ponovljene izbore ovaj vikend. Na tim izborima je Možemo! ostvario većinu u Gradskom vijeću.

“Građani su nam dali bianco šansu da sad imamo i Gradsko vijeće, dakle i predstavničko tijelo i izvršnu vlast i da pokažemo što možemo. To shvaćam kao bianco povjerenje koje mi sad moramo opravdati”, kazala je Jašić.

Ističe da su građani također poslali poruku i da neke stvari više ne žele.

“Građani rekli ‘ne’ IDS-u”

“Rekli su ne dosadašnjoj politici IDS-a koja je preko 20 godina vladala Pazinom”, rekla je.

Jašić dodaje i da joj je žao zbog lošeg rezultata SDP-a koji nije dobio niti jednog vijećnika. Osvrnula se na IDS, navodeći da su oni do svibanjskih izbora imali neprikosnovenu moć.

“Građanima je već dosta dugo dosta toga da im je u Istri potrebna stranačka iskaznica IDS-a ili neki ‘deal’ s IDS-om da bi se mogli zaposliti. Onaj klijentelistički sustav koji dobro poznajemo na nacionalnoj razini je zapravo u Istri bio na županijskoj razini i to je ono što iritira jedan dobar dio stanovnika Istre”, poručila je Jašić.

Komentiraj