Gradonačelnica Čakovca i bliska suradnica uhićenog Posavca: “Iznenađeni smo i ne možemo vjerovati”

Današnje uhićenje međimurskog župana Matije Posavca kratko je komentirala gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini.

“Iznenađena sam informacijom o uhićenju župana Matije Posavca i skidanju imuniteta bivšem gradonačelniku Stjepanu Kovaču, vjerujem da vi kao novinari imate daleko više informacija od mene. Iznenađeni smo i ne možemo vjerovati”, kazala je gradonačelnica Cividini, najavivši da će pratiti daljnji razvoj situacije.

Na novinarski upit je li kao bliska suradnica Matije Posavca primijetila ikakve koruptivne radnje, kratko je odgovorila da nije, a na pitanje vjeruje li da je župan doista kriv za sve što mu se stavlja na teret, kazala je:

“Nije na meni da vjerujem ili ne, pričekat ćemo službene informacije”, prenosi emeđimurje.

Kovač o akciji USKOK-a: “Ne znam o čemu se radi, normalno se krećem po Čakovcu”

Podsjećamo, u zajedničkoj akciji policije i USKOK-a u petak ujutro na području Međimurja uhićeno je više osoba. Uhićeno je više osoba među kojima je i aktualni međimurski župan Matija Posavec.

Istragom je obuhvaćen i prijašnji gradonačelnik Čakovca, sada saborski zastupnik SDP-a Stjepan Kovač, za kojega je Državno odvjetništvo RH podnijelo Saboru zahtjev za skidanje zastupničkog imuniteta.

Navodno se radi o sumnjama u počinjenje niza kaznenih djela, počevši od zlouporaba položaja i trgovanja utjecajem do primanja mita.

Milanović o uhićenjima: “Ni za koga ne navijam, valjda postoji razlog njihova uhićenja”

Komentiraj