“Planirana je izgradnja nadvožnjaka dužine oko 400 metara i širine 20 metara – što će stajati oko 10 milijuna eura, a još toliko će biti potrebno za ostale zahvate na istočnoj obali“, rekao je profesor na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije Dražen Cvitanić.

Također će se pri realizaciji tog projekta morati srušiti jedan objekt u obližnjoj Pojišanskoj ulici, dodao je Cvitanić.

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak istaknuo je da se planira premještanje autobusnog i željezničkog kolodvora s istočne obale na područje Kopilice u sjevernom dijelu Splita, a željeznička i autobusna postaja ostaju.

Nesuglasja između Grada Splita i države

Politička nesuglasja između splitske gradske vlasti s vlastima na državnoj razini, poručio je Puljak, neće negativno utjecati na realizaciju projekta.

“Siguran sam da politička nesuglasja neće utjecati na veliki projekt koji je od iznimne važnosti za Split. Nastaviti ćemo razgovore, a projekt ćemo poslati Hrvatskim cestama na stručno mišljenje”, kaže Puljak.

Podsjetio je da su projekt predstavili prošlog ponedjeljka u Ministarstvu prometa, mora i infrastrukture, ozračje je bilo pozitivno i zaključeno je da projekt može biti podloga za nastavak zajedničkih aktivnosti na rješavanju prometnih poteškoća na splitskoj istočnoj obali.

Puljak je također izvijestio da je današnje predstavljanje prometnog rješenja za istočnu obalu početak kampanje nazvane “Gradimo sve u 16”, u sklopu koje će 16 dana u nizu biti predstavljeno 16 projekata u gradu.

MINISTARSTVO KONTRA PULJKA ‘Nemate pravo ograničavati radno vrijeme klubova!’