Gradić na otoku bilježi značajan porast broja stanovnika

Iako je posljednji popis stanovništva pokazao veliki pad broja stanovnika u odnosu na popis prije 10 godina, postoje gradovi koji bilježe porast broja stanovnika.

Među tim gradovima je Supetar na otoku Braču. Njegova gradonačelnica Ivana Marković na Facebooku je u dužoj objavi objasnila kako je došlo do rasta.

“Dobri demografski rezultati Grada Supetra”, napisala je na Facebooku.

“Rezultati Popisa stanovništva 2021. pokazali su kako je Grad Supetar jedan od devet gradova u RH koji, usprkos katastrofalnim rezultatima na razini države i činjenici da je grad na otoku, bilježi kontinuirani porast stanovnika. Ako promatramo samo našu, Splitsko-dalmatinsku županiju, jedan smo od samo 3 grada, uz Solin i Stari Grad, koji bilježe porast stanovnika”, veli i dodaje:

“Od 2011. godine broj stanovnika u Gradu Supetru porastao je s 4074 na 4449 stanovnika, tj. za 8.5% dok je u čitavoj Hrvatskoj taj trend izrazito negativan pa na razini države bilježimo pad od čak 9.25% . Ovaj vrlo važan podatak najzornije pokazuju uspješnost neke sredine te sam vrlo ponosna da se naš grad našao u, nažalost, rijetkom društvu ovih urbanih sredina koje se uspješno bore s ‘bijelom kugom’. Najveći naglasak od početka obnašanja dužnosti stavili smo upravo na demografsku obnovu te projekte koji su vezani za obitelji i djecu.

‘Sritna dica, sritan grad’

Podsjetimo kako je Grad Supetar pokrenuo program pod nazivom ‘Sritna dica, sritan grad’ – Supetar, grad sretne djece putem kojega su stvoreni preduvjeti za provedbu jedne konkretne i zaokružene politike usmjerene na demografski rast i razvoj naše gradske i otočne zajednice.

Alati za provedbu ove politike niz je međusobno povezanih odluka i projekata koji uz sinergiju i uz konsenzus svih dionika lokalne politike polako, ali sigurno vode Supetar ka našem zajedničkom konačnom cilju – sigurnom i stimulativnom okruženju za razvoj, odgoj i obrazovanje naše djece”, piše Marković, prenosi N1.

Komentiraj