Screenshot/YouTube

‘Građani su zbunjeni jer su nalazi tako brzo postali normalni’

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara u četvrtak je gostovao na N1 televiziji, gdje je komentirao posljednje događaje oko zagađenja vode. Duspara kaže kako su stanovnici Slavonskog Broda zbunjeni nakon što je jučer Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio da je zadnja analiza pokazala da su ugljikovodici u vodi u okviru dopuštenih udjela.

“Građani sad imaju zabunjuća razmišljanja, jer su nalazi tako brzo postali normalni, ali dopuštamo da laboratoriji rade posao onako kako treba. Veseli nas da su nalazi u granicama normale, ako ostane ovakav trend, znači da bi ministar za par dana mogao proglasiti da je voda za piće”, poručio je Duspara.

Dodao je da moraju vjerovati u nalaze i ustanove koje rade za dobrobit građana. “Najvažnije je da je trend ugljikovodika u velikom opadanju, nadamo se da ćemo za koji dan dobiti pitku vodu. Ugljikovodici su problematični kada uđu u sustav, ovdje smo prije 10 godina imali jednu havariju, treba dosta vremena da se cijevi isperu. Treba će se voda uzorkovati na više lokacija”, istaknuo je slavonskobrodski gradonačelnik.

 

Komentiraj