Građani se opraštaju od djevojčice: “Voli te tvoja majka – cijela Hrvatska”

Teško ozlijeđena dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške u nedjelju je preminula. Djevojčica je podvrgnuta dodatnim dijagnostičkim testovima o stanju moždanih funkcija. Pretrage su, nažalost, potvrdile sumnje liječnika da su ozljede koje su joj nanijeli roditelji, preteške da preživi. Nastupila je moždana smrt.

Ispred Klaićeve bolnice brojni građani su na ogradu stavljali plišane igračke, krunice, neki su i molili za oporavak. Na ogradi se ističe i jedna poruka – “Malena, ti si naša princeza, naša djevojčica i mi te volimo. Mi smo svi tvoji roditelji i u našim si srcima ovoga Uskrsa, u našim si molitvama. Ozdravi, voli te tvoja majka – cijela Hrvatska”.

PHOTO: Emica Elvedji/PIXSELL

Županijska državna odvjetnica u Slavonskom Brodu Mirela Šmital najavila je, nakon smrti djevojčice, prekvalifikaciju optužnice protiv majke te će se istraga voditi za kazneno djelo teške tjelesne ozljede s ishodom smrti. “Zbog novonastalih okolnosti doći će i do izmjena kvalifikacija kaznenog djela. Istraga se sada vodi u odnosu na kazneno djelo članak 120. Kaznenog zakona, a to je kazneno djelo teška tjelesna ozljeda s ishodom smrti”, rekla je Šmital na izvanrednoj konferenciji za novinare županijskoga državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu i Policijske uprave brodsko-posavske. Za to je kazneno djelo zakonom predviđeno od 3 do 15 godina zatvora.

Kako piše Dnevnik.hr, smrt djevojčice nekome bi mogla značiti život. Bolnica, Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo socijalne skrbi tj. nadležni centar razmatraju opciju doniranja organa. No, roditeljima osumnjičenima za ubojstvo još nije oduzeta roditeljska skrb. To znači da bi se upravo od njih koji su je do smrti zlostavljali, trebala i morala tražiti suglasnost za doniranje organa. Druga opcija je da Sud po hitnom postupku odredi zakonske skrbnike koji bi onda imali ingerencije. Sve bi se trebalo razjasniti tijekom sutrašnjeg dana.

PHOTO: Emica Elvedji/PIXSELL
PHOTO: Emica Elvedji/PIXSELL

Teško ozlijeđena djevojčica izgubila je bitku za život

Nakon smrti djevojčice majci prijeti do 15 godina zatvora

Komentiraj