Građani Istre revoltirani skupljim računima za odvoz otpada

Autor:

Kontejneri za odlaganje otpada 26.09.2018., Osijek - Kontejneri za odlaganje otpada
Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Građani Istre revoltirani su novim, većim računima za odvoz otpada. Umjesto dosadašnjeg obračuna po četvornom metru, sada se odvoz plaća po volumenu kante, piše u utorak HRT.

Neki građani Istre tvrde da im je cijena odvoza smeća porasla za čak 600 posto. Dragica Pršo poslala je prigovor tvrtki Herculanea, a i prijavu tržišnoj inspekciji. Dobila je novi račun, ali ne i kantu po čijem joj se volumenu cijena smjeća obračunava. “Dobila sam račun od 114 kuna, a prije sam plaćala svaka dva mjeseca 50 kuna, na računu mi piše zajednički spremnik, a uvjeti su ostali isti. I dalje nosim smeće u tzv. kontejner”, kazala je Pršo.

Spremnike će svi dobiti do kraja godine, a sada plaćaju na osnovi izjave koju su dali o veličini spremnika koji im je potreban ili broju članova kućanstva. Predajom te izjave građanima se obračunava ono što je u izjavi navedeno, iako na terenu možda imaju i veću posudu, što znači da na terenu možda mogu odložiti i više otpada od onog što bi u stvari trebali imati, objasnio je direktor tvrtke Herculanea Igor Stari, i dodao da tek kada se svi građani izjasne, oni znati koliko kanti trebaju naručiti.

Društvo za zaštitu potrošača upućuje građane na pismenu žalbu, a ako im žalba bude odbijena, u drugom stupnju o njoj odlučuje povjerenstvo za reklamaciju potrošača.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.