U kanadskoj provinciji Alberta brojni građani se dobrovoljno testiraju na koronavirus

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Incijative vlasti mnogih država i zdravstvenih institucija za provođenje doborovoljnog testiranja na koronavirus pokazuju se izuzetno prihvaćenima.

Tako građani kanadske provincije Alberte čekaju i po nekoliko sati kako bi dobili termin za testiranje, koje nakon određivanja preciznog datuma i vremena uključuje i nekoliko članova obitelji ili prijatelja. Nedavno je u ovoj provinciji zabilježen porast broja novozaraženih i očito su stanovnici zabrinuti.  Ovaj tjedan je u jednom danu zabilježeno čak 14 tisuća zahtjeva za testiranjem.

Alberta ne želi ponovno uvođenje karantene i nošenje zaštitnih maski je obavezno u zatvorenim  prostorima i javnom prijevozu. Ove će jeseni škole u ovoj provinciji biti otvorene i raditi prema uobičajenom rasporedu. Uz pojačane mjere higijene i dezinfekcije, održavanja socijalne udaljenosti i nošenja maski, očekuje se da neće biti problema.

Ineče, testiranja na brojnim velikim parkiralištima u SAD-u bila su izuzetno tražena od samog početka pokretanja projekata ovakve vrste. Vozači su čekali i po nekoliko sati na vrućini kako bi se testirali i dobili nalaze o zdravstvenom stanju veanom uz eventualnu zarazu koronavirusom.

Komentiraj